Bästa tiden på dygnet för att skriva en bok?

Jag har ju under några tidigare inlägg berättat om att jag skriver bäst när jag sitter i bilen. Det beror på att det finns många störningsmoment som försvinner som:

 • Att torktumlaren talar om att den är klar. Då måste jag avbryta skrivandet för att stänga av den (Den piper tills man kommer och stänger av den) och ta hand om tvätten. Det gör att mitt fokus byts från manuset till tvätten. Det tar tid från skrivandet och det kreativa flödet jag hade.
 • Att jag gör fika, Det tar max fem minuter. men jag har svårt för att avbryta skrivandet för att ta hand om andra saker. Jag vill göra en sak åt gången. Detta är ett fåtal av allt som försvinner.

  Men nu ska vi inte prata om det… eller jo, kanske lite. När på dygnet har jag bäst fokus? Vilken tid är den bästa tiden att skriva ett bokmanus på?

  Jag måste planera mina dagar efter min energi och mitt mående. Skriver dagligen listor över sådant som ska göras. Det funkar bra. Har ett dagligt ordmål, i stället för tid för när under dagen jag ska skriva. Då hinner jag ju med allt. Prioritering! Planering!

  I fredags hann jag inte med att skriva mina 1000 ord. Hade en torktumlare som strejkade. Var tvungen att prioritera den. Det blev några timmars umgänge med familjen i stället.

  Som tur är att skrivprocessen pågår under 2-3 månader. Det är en ganska kort period, i förhållande till hur mycket redigering det kommer vara sedan.

  HUR GÖR NI ANDRA? KOMMENTERA GÄRNA!
Fördelen med att skriva i bilen är utsikter som denna. Hann ta den under färd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *